Misschien heb je wel eens door het dorpje Driewegen gefietst, langs de kerk met die leuke leeuwtjes.

Het leeuwtje rechts draagt het wapen van Driewegen. Een vriendelijk dorpje dacht je, saai !!


Niks saai, hier is een moord gebeurd.


Ik heb het verhaal verteld in een boek:


                     "Een droom van een moord"


Lekker spannend!

Uitgeverij Free Musketeers, 2005.

ISBN 90-8539-158-X, 134 pag.


Koen woont in een dorpje op Zuid-Beveland. Hij zit op school in groep acht. Op een dag vertelt de meester een spannend verhaal over een moord die in 1687 werd gepleegd. De geliefde dominee van het dorp werd doodgeschoten door een jaloerse collega. Dat gebeurde in het huis waar de oma van Koen woont. Het moordwapen werd nooit gevonden. Zou het nog bij oma boven op zolder liggen? Misschien verstopt tussen de hanenbalken. Koen krijgt er nachtmerries van. Kan hij het raadsel van het vuurwapen oplossen?

Jaloerse dominee schoot predikant van Driewegen dood

        Geplaatst op 22 oktober 2012 door w.staat

Driewegen is een mooi dorpje in de Zak van Zuid-Beveland. Het is een van de vele kleine nederzettingen in de provincie waar je overdag weinig vertier meer zult bespeuren. Gelukkig heeft Driewegen een eigen basischool, maar winkels zul je er vergeefs zoeken. De kerkgeschiedenis van Driewegen bevat intussen een schokkend feit: de moord op de dorpsdominee door een collega.

De kern van dit dorp is gelegen rond de driesprong Coudorpseweg, Paulushoekseweg en Van Tilburghstraat. Driewegen nam in omvang toe toen door overstromingen verdreven inwoners van Coudorpe zich daar vestigden. De gemeente Driewegen telde 377 inwoners in 1815. In 1899 stonden er 592 ingeschreven in het bevolkingsregister. Per 1 januari 1970 werd Driewegen opgenomen in de gemeente Borsele. Het dorp telde 461 inwoners in 1980 en 574 per 1 januari 2010.