Op zaterdag 25 mei is in de Drukkerij in Middelburg

                    het volgende boek gepresenteerd:


         " JACOBA  VAN DE PERRE - VAN DEN BRANDE

                           een kleine grootse dame "Hun woonhuis De Commanderij

In Middelburg en wijde omgeving kent bijna iedereen het “Van de Perrehuis” aan het Hofplein. Het is een enorm gebouw waarin momenteel het “Zeeuws Archief” is gevestigd. Het heeft een bijzondere geschiedenis die ver teruggaat in de tijd.

De benaming van het huis riep bij de schrijfster van dit boek vraagtekens op. Wie was die Heer Van de Perre? En was de oude naam van het gebouw niet Commanderij? In de tweede helft van de 18e eeuw kreeg de Commanderij een nieuwe eigenaar die het liet verbouwen. Maar dat was niet Heer Van de Perre, al had hij er geld genoeg voor. Zijn echtgenote Jacoba van den Brande erfde het huis van haar peetoom Jacob van Reigersberg. Zij betaalde de verbouwing en ging er daarna met haar echtgenoot wonen.

Wie was die Jacoba?

Een speurtocht naar haar verleden leidde tot een nadere kennismaking, die steeds boeiender werd.

Jacoba Johanna van de Perre – van den Brande, Olieverf, doek, 1794, E. Uswald, Eigendom het Zeeuws Museum in Middelburg, object M92-013. Fotografie Ivo Wennekes.

Johan van den Brande, Pastelportret krijt, 1784, Vervaardiger De Sompsois. Eigendom het Zeeuws Museum in Middelburg, object G1628. Fotografie Ivo Wennekes.


Beide afbeeldingen met dank aan het Zeeuws Museum in MIddelburg

  

Het boek is een zeer fraai uitgevoerde pocket en is o.a. te koop bij de Koperen Tuin en Het Paard van Troje in Goes en ook in De Drukkery in Middelburg alsmede bij Boekhandel Het Spui in Vlissingen. Of kom langs in Driewegen waar de schrijfster woont. Mail dan voor het adres. Het kost 19,- euro.  mail.Adressen van de Zeeuwse boekhandels

Welkom door Jan de Vlieger, de directeur van de Drukkery.

UItreiking eerste exemplaar aan Anja Anbeek de Groene.

U kunt het boek ook bestellen bij